[Artist Story- 02] Matthew Phelan-Mattyperlers verdensomspændende rejse

[Artist Story- 02] Matthew Phelan-Mattyperlers verdensomspændende rejse

At værdsætte et stykke kunst
ikke kun for selve kunsten 
men 
historien om
kunstneren
------------------------------------------
Perl din drøm og lev kreativt liv!

    
Matthew Phelan

  Matthew Phelan og hans kæreste

             

En sædvanlig starten. Sådan vil jeg bedst beskrive min historie om, hvordan jeg kom ind i beading.

 

Jeg blev født i Dublin, men tilbragte størstedelen af ​​mit liv på at vokse op i Liverpool, England. Jeg startede dog aldrig min kunstneriske rejse, før jeg flyttede til Sri Lanka, hvor jeg boede i et år. Et nyt land, ingen venner, jeg blev langsomt en eneboer. Mine højdepunkter på min dag var at vente til kl. 6 med at spille Minecraft med mine venner Kieran, Ryan og Cameron; alle, der boede i England. Jeg måtte vente så længe med at spille på grund af den store tidsforskel mellem de to lande. Her er min rejse ind i kunsten, ind i pixel kunst begyndte.

 

På de tidspunkter af dagen, hvor jeg ventede med at spille, gik jeg bare rundt på spillet og prøvede at finde en måde at underholde mig selv på. Jeg fandt med alle de forskellige farve blokke, jeg kunne gå og bygge ting, såsom ikonerne nederst på skærmen. Jeg fandt mig selv i at bygge pixelkunst med disse blokke hver dag i timevis, og nu og da så jeg disse små ting lavet af perler, og jeg syntes det var så fedt; tanken om at have denne pixelkunst her hos mig i den virkelige verden. Men denne tanke ville blive sat på bagen, da jeg ikke havde nogen anelse om, hvad nogen af ​​disse perler hed, og ikke hvor jeg  kiggede i Sri Lanka kunne jeg finde dem.


Spol et år frem, og nu boede jeg i Newfoundland, Canada. Mens jeg gik rundt i en dollarbutik med min mor, blev mine øjne tiltrukket af denne lille pakket. Det var perlerne! Købte straks hver pakke ud af butikken; kostede 15 $ og begyndte dermed min rejse med perler i en alder af 16.


 

 

   

 

 

     At stryge mit første stykke gik ikke rigtig efter planen.  

    Det var oversmeltet, ikke tilsluttet sig korrekt og skævede flere brædder.  

    Jeg lærte en masse for dette, og det satte mig op til 4 års perler.

 

 

 

 

                Matthew Første stykke

             

Som 17-årig flyttede jeg tilbage til Irland. Det var her, tingene virkelig begyndte at tage fart for mig. Jeg begyndte at se en reel ændring i min kvalitet med mine perler og i min strygning. Jeg havde nu mere farver og en bedre forståelse forum hvordan disse små stykker plastik arbejdede. Her har jeg oprettet min Instagram-konto, Mattyperler, og begyndte at skabe et navn for mig selv. Jeg begyndte at se på andre perler på Instagram og blev virkelig inspireret af dem. Jeg ville vokse, og for at gøre dette var jeg nødt til at få udstyr. Jeg er kun så god som de perler, jeg brugte, og derfor begyndte jeg at se mig om efter perler af bedre kvalitet. jeg fandt nabbi, et godt udvalg af perler, stærkt og godt farve udvælgelse. Dette gav mig mulighed for hurtigt at blive bedre, større projekter, mere original stykker og bare bedre ting.

     

Lavet med Nabbi

Mit næste store skridt i perlekunst var ved at blive forbundet med Artkal. Jeg har nu været hos dem i over et år og kunne ærligt talt ikke være mere lykkelig. Deres farve Udvælgelsen var fantastisk og gjorde det virkelig muligt for mit arbejde at gå videre til næste fase. Jeg fik nys om en kunstkonkurrence, der kørte i Irland og satte mit blik på den. Det ville indebære, at du har et kunstværk i et galleri og en international turné i 2 år. Jeg tog mine chancer og med mine nyfundne perler gik jeg efter det. 92 personer deltog i konkurrencen og i nåede det til finalen 30. Nu var anden etape, hvor jeg skulle interviewes til en plads i finalen 20. Jeg tog tonsvis af perler med mig og viste alt mit nye arbejde frem og forsøgte at skille sig ud forum publikum. 1 måned senere modtog jeg en e-mail med besked my Jeg kom ind i top 20, og min største udfordring begyndte.

             

 

Jeg ønskede, at mit stykke skulle skille sig ud og være det bedste stykke, jeg nogensinde har bygget. Mit største stykke før dette var 6600 perler, men denne kiggede på over 20,000 perler. jeg har lige så mange farver as i kunne fra Artkal for det, så jeg kunne få så mange detaljer som muligt og gå i gang med denne opgave. Overraskende nok tog det mig kun omkring 20 timer at blive færdig over omkring 4-5 dage. Det sidste stykke blev færdigt og vist i det borgerlige teater som en del af Alzheimers udstilling.

            

 

   Vist i det borgerlige teater som en del af Alzheimers udstilling.

                                                                                   --Matthew lavet med Artkal Beads

          

          

Min største inspiration er nok min far, Andrew. Han til er også en kunstner, men af ​​et andet medie. Han er en 3D-kunstner og bygger karakterer, køretøjer eller tilføjelser til spil på platforme som telefoner, ps3, ps4 og pc. Han presser mig hverdagen med min kunst og hjælper mig med at drive til at blive bedre og mangfoldig. Vi er begyndt at arbejde på projekter sammen for 3D-printeren og CnC maskine, som vil blive set i den nærmeste fremtid.

                

Mit næste mål er at erobre 3D-perleverdenen, og med dette i tankerne er jeg begyndt at lære flere 3D-pakker for at hjælpe mig med mine nye originale kreationer. Jeg bruger også mere tid på at vise folk, hvordan man laver 3D-ting, mens jeg også gør det, så jeg har oprettet en YouTube-kanal, som jeg vil fylde med beading-tutorials. Du har ikke set det sidste af mig, og mit bedste er kun at komme!


        

-------------------------------------------------- --------------------------------

Få mere at vide om Matthew Phelan?

                      

                 IG: @mattyperler           FB: @mattyperler               YouTube:  @mattyperler

-------------------------------------------------- --------------------------------

Har du samme oplevelse?
Minder historien om Matthæus dig om noget?
Alt hvad du vil sige eller vil sige til Matthew
kan efterlades med dine kommentarer nedenfor.
Tak fordi du læste med! :)

 

 

Efterlad en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.

    1 ud af ...