[Story Series- 08] Robin - Prøv at gøre det, der gør dig glad

[Story Series- 08] Robin - Prøv at gøre det, der gør dig glad

At værdsætte et stykke kunst
ikke kun for kunsten selv 
men historien om 
kunstneren
------------------------------------------
Perl din drøm og lev kreativt liv!

 

Mit navn er Robin Gavie og jeg er 39 år gammel. Jeg bor i Sverige, på landet nær havet på vestkysten, med min kone, datter og katte. Jeg arbejder som lærer i folkeskolen, som jeg elsker, og udenfor arbejdet bruger jeg min tid sammen med min familie og nære.

 

Jeg startede min kunst som voksen, for ikke mange år siden. Vi gav vores datter nogle perler til jul, og da jeg hjalp hende, mærkede jeg denne følelse af kreativitet, og jeg fortsatte med at perle efter vi havde lagt hende i seng. Jeg har altid følt mig som en kreativ person, men aldrig fundet min måde at udtrykke det på, men jeg mærkede det med det samme med perlerne og ville udforske det mere.

 

I begyndelsen lavede jeg meget klassiske og nemme stykker, som forskellige spilfigurer, og nu omkring to år senere er mine projekter blevet større og mere avancerede.

 

Da jeg var barn, elskede jeg at spille Nintendo og den "8 bit"-følelse af pixel kunst har altid været både klassisk og nostalgisk for mig. Lige nu laver jeg beadart ud af billeder, jeg ser, men efterhånden som jeg udvikler mine færdigheder, glæder jeg mig til at prøve at skabe mine helt egne mønstre. Det, der inspirerer mit kunstværk, er mest hverdagen – det kan være et citat, der taler til mig, smukke steder i naturen eller fede steder i byen, noget, der skete, som jeg på en eller anden måde gerne vil udtrykke.

 

Mit første perlearbejde var noget fra Nes - MarioKart. Da jeg så begyndte at fotografere mit perlearbejde, lavede jeg en hamburger, som jeg stillede foran mit tv med en passende baggrund. Jeg var ret glad for den slags billeder på det tidspunkt, men jeg ville gerne bringe mit liv til mine stykker, så jeg begyndte at fotografere dem udenfor. Drengen med cyklen er mit første rigtige stykke.

Billede 1

 

Det største stykke jeg har lavet var omkring 30 brædder store. Jeg var så træt af det til sidst, men billedet kom godt ud, så jeg er glad for, at jeg blev færdig med det. Det er et forladt hus i skoven, et mønster fra pixelartist @indieshilov (twitter)

Billede 2

 

Mit arbejdsområde er et stort skrivebord i et lille rum i vores hus. Jeg har et stort vindue og nogle af mine perler på væggene. Jeg kan godt lide at holde det pænt og pragmatisk, når jeg vil være kreativ, jeg vil faktisk ikke være omgivet af for mange ting, i stedet holder jeg det mere minimalistisk.

 

Værktøjerne er Artkals 160-farvepalet, pegboards, skivoksjern og en pincet specielt til beading.

Billede 3

 

Normalt tager et projekt omkring 1 til 4 uger fra start til slut, afhængigt af hvor stort det er, og hvor svært det er at finde det rigtige sted at fotografere det.

 

Det første, jeg gør, er at finde ud af, hvad jeg vil. Jeg søger efter mønstre, fra pixelartister, korssting, gamle gameprites eller jeg laver mit eget mønster i et program ud fra billeder. Når jeg så begynder at perle går jeg ind i denne følelse af flow, det er faktisk ret meditativt at perle og det giver mig tid til at tænke over hvordan jeg vil fotografere kunstværket. Nogle gange ved jeg præcis på forhånd, hvordan og hvor jeg skal tage skuddet, men nogle gange har jeg brug for at arbejde med stykket, og det vokser ligesom stykket vokser. Efter at perlearbejdet er færdigt, går jeg til strygningen. Jeg vil have den helt flad uden synlige huller, og det betyder, at strygningen tager noget tid. Jeg har prøvet mange metoder, og nu bruger jeg kun et voksjern.

 

Den sidste del er at fotografere, og efter jeg har fundet min placering, skal jeg finde en god løsning til, hvordan man hænger, står eller læner perleværket, hvilket nogle gange kan være meget besværligt. På billedet af katten ser du faktisk et todelt perleværk, hvor jeg hængte de to separate stykker på hver side af grenen.

Billede 4

 

Jeg elsker denne del af fotoshootet, for at finde gode løsninger til at lade kunstværket smelte ind i omgivelserne. Fotoshootet tager fra 5 minutter til 3 timer, den gyldne danser tog 3 timer, fordi jeg ventede på den perfekte solnedgang.

Billede 5

 

Mange fortæller mig, at de synes, mine billeder og perlearbejde er fulde af liv og sjæl, og de undrer sig over, hvordan jeg gør det. Jeg følger vel bare mit instinkt for, hvad jeg synes er smukt, vigtigt og sjovt at skabe. Folk spørger mig også om min strygeteknik, og hvordan jeg får succes med min strygning. Jeg har fundet et mærke af god kvalitet af perler Artkal som er nemme at arbejde med og stryge efter tejping-metoden, og kun bruge et skivoksjern. Du skal give dig selv tid og øve dig meget for at finde den metode, der passer dig bedst.

 

Mit yndlingsprojekt er en ballerinadanser. Jeg har den her idé om at arbejde med temaer, hvor jeg laver fire forskellige perleværker, der går sammen. Dette var min første ballerina.

Billede 7

 

Jeg elsker, at mit kunstværk giver mig tid til at gå ud i vores natur, jeg har set så mange smukke steder. Det er meget afslappende at tilbringe tid udendørs. Jeg synes også, at beading er meget meditativt, jeg går ind i denne følelse af flow efter et stykke tid, og så sidder jeg i timevis ved mit skrivebord.

 

Et af mine yndlingsøjeblikke er, når jeg tager skud efter skud efter skud, og så pludselig føler jeg bare, at jeg lige har taget det perfekte.

 

Jeg prøver at gøre det, der gør mig glad😊

 

 

Du kan finde mig på min Instagram-profil @skapamedparlor

Venlig hilsen Robin Gavie

 

Hvis du også vil dele din historie med os, så send os venligst mailen :D Tusind tak!

Efterlad en kommentar

Bemærk, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.

    1 ud af ...